Aroganța șefului turismului: fiecare să-și vadă de treaba lui!

Un cunoscut consultant în domeniul turismului s-a trezit abordat de stăpânul statului pe acest domeniu, secretarul de stat Răzvan Pîrjol, pentru opinii legate de ce-ar trebui să facă. Pe whatsapp a avut loc discuția, iar Răzvan Pascu (aici puteți lectura întreaga poveste) a conștientizat după schimbul de replici că a fost o tentativă ironică. Mai ales când șeful turismului romănesc i-a propus un post de consultant pentru 3000 de lei. Pascu venise cu o idee, pe care o abordase și-n emisiuni tv, fără a avea niciun interes, el nefiind afiliat politic și deloc implicat în turismul național. Jobul lui este să ofere consultanță și să organizeze evenimente exclusiv pentru străinătate. Pîrjol a mai condus o companie de stat, la fel de eficient ca acum. După publicarea pățaniei cu cel plătit din bani publici, ecourile au ajuns iar subiect de postare. Redau doar acest fragment.

„Sunt foarte multi oameni care mi-au scris ca au patit la fel cu el, de la oameni din alte institutii, pana la oameni din privat, sau ghizi de turism care mi-au scris ca au fost la fel de urat tratati, ca si fosti angajati ai lui. Cand era in mediul privat putea sa vorbeasca cu cata aroganta voia el, dar cand esti in fruntea turismului romanesc nu e ok.

Una peste alta, nu am niciun razboi cu omul asta, imi este indiferent de el. Important este sa faca ceva si sa lase ceva in urma lui. Hai sa vedem concret 5 masuri pentru turismul romanesc in perioada urmatoare. Deocamdata singurul lucru pe care l-a facut de cand a inceput aceasta criza este doar o platforma unde operatorii din turism pot intra (optional) sa scrie ce avansuri au incasat si cat au platit mai departe, pentru ca ministerul sa faca o statistica. In primul rand, aceasta statistica se putea face din Martie, nu dupa 2 luni. In al doilea rand, tour-operatorii oricum trimit niste rapoarte lunare la minister cu vanzarile, deci aveau mare parte dintre cifre. In al treilea rand, ce relevanta are aceasta statistica daca ea este optionala si nu este obligatorie pentru toti operatorii? In al patrulea rand, ce masuri vei lua? – adica concret, un manager trebuie sa aiba un plan de masuri si in functie de ceea ce ii iese din statistici aplica o masura sau alta. Dar noi nu vorbim concret despre nici o masura anuntata pana acum”.

Notă: În limita timpului domniei sale, îl voi întreba de sănătate pe dl. Pîrjol, dacă va binevoi să răspundă la apel. Momentan doar a închis după ce m-am prezentat și aștept răbdător un răspuns scris.

Foto: Imaginea este de acum 7 ani din cronologia secretarului de stat, unde apar cei doi Răzvan, care, până aseară, n-au schimbat mai mult de trei propoziții.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: