Când a devenit șeful Mediului avocatul hoților de lemn?

Zeci de clipuri arată transporturi și tăierile de lemn din pădurile României, dar ministrul Mediului susține că acestea sunt campanii de fake news  contra a zeci de mii de euro, iar cei care le distribuie sunt ticăloși naționaliști și anti-europeni. Să privim cronologic. Când a ajuns ministru, Costel Alexe a spus că în România se taie anual 38,6 milioane de metri cubi de lemn, dintre care doar 18 milioane legal. Mai exact, la orice transport legal de lemne mai e unul ilegal. Lucru arătat atunci și de organizațiile de mediu. Se întâmpla în noiembrie 2019.

Acum, același personaj politic susține că nu a ieșit niciun buștean din România, atât pe calea ferată, cât și pe canale navigabile. Printr-un miracol, mafia lemnului a intrat în carantină. Într-o conferință de presă de azi, Alexe a susținut că are date exacte că țara noastră importă lemn, îl valorifică, apoi îl exportă, iar cei care postează clipurile video dau dovadă de cinism și ticăloșie. Mai mult, ei ar fi contra Europei și naționaliști (n.r. se înțelege că e rău să-ți iubești țara și poporul). Nu a făcut dovada că a fost plătit cineva să distribuie măcar o postare, dar informațiile false ale guvernanților sunt în regulă. Șeful mediului continuă: 52% dintre pădurile patriei sunt în proprietate privată și că nu dispar, ci avem mai mult în fondul forestier cu 200.000 de hectare ca acum 30 de ani. O minciună academică, doar dacă ne gândim că atunci pădurile nu erau în proprietatea oamenilor, ci a statului comunist. Șeful Mediului dă dovadă de umor involuntar, în afară că nu știe când se spune pe care. A chemat organizațiile de mediu într-o anchetă mâine, de la 14.00, la Cheia, unde sunt multe doborâturi. Și hoții nici c-au apucat să plătească internetul pentru a afla vestea. Într-un final, ministrul Mediului a dovedit doar că a dorit să atace o nouă formațiune politică: AUR (Alianța pentru Unirea Românilor). Organizația a reacționat prin copreședintele ei, George Simion.

„Un clip video viral pe rețelele de socializare, în care solicitam oprirea jafului din pădurile naționale chiar la porțile grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger, a generat reacția ministrului mediului ca purtător de cuvânt al mafiei lemnului. Domnul Alexe zice că nu se mai fură, dar de la începutul anului au fost consemnate 16 agresiuni asupra pădurarilor, care au încercat să-i oprească pe hoți. În toamna anului trecut au fost uciși doi paznici ai fondului forestier. Nenumăratele organizații de mediu și cetățenii care postează sunt ticăloși, în viziunea șefului Mediului, iar noi suntem printre ei. Domnia sa afirmă că suntem naționaliști și anti-europeni, dar de când e hoția o valoare europeană”, a declarat Simion.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: