Transport gratuit pentru cumpărături

300 de voluntari s-au implicat în București și Ilfov în inițiativa Cumpărături la ușa ta, o idee Geeks for Democracy, prin care persoanele în vârstă sau cele nedeplasabile pot avea produse alimentare la ușă fără niciun cost pentru efort sau transport. Beneficiarii trebuie să plătească doar coșul ales. Diana Voicu, coordonator Call Center și președinte Inițiativa România, ne-a declarat că până acum sunt înscriși 500 de voluntari, au fost livrate circa 600 de colete în ultimele 11 zile, iar de mâine, 4 aprilie, va fi posibilă plata prin virament bancar. Astfel, un cetățean român plecat în străinătate va putea achita cumpărăturile pentru părinți, bunici sau alte rude aflate în dificultate. Mai mult, inițiativa valabilă acum pentru București și Ilfov va fi extinsă în alte șapte orașe: Constanța, Tg Mureș, Comănești (Bacău), Câmpina, Vidra (Vrancea) și Giurgiu. Orașul Pitești are deja un call center în parteneriat cu Asociația civică #activAG. În întreaga țară există inițiative similare în 25 de orașe (aici aveți lista completă a celor care fac astfel de voluntariat în toată țara). Pe lângă cele două coșuri, voluntarii pot cumpăra medicamente. În curând vor fi disponibile alte pachete: unul de igienă personală și altul pentru diabetici.

,,Cei peste 300 de voluntari respectă cu strictețe recomandările de prevenție a infectării cu Covid19 și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De aceea, solicitarea noastră către magazine este să implementeze acest pachet standard – e o modalitate suplimentară de a crește siguranța întregului proces”, explică Marian Rădună, vicepreședinte al asociației Geeks for Democracy și inițiatorul proiectului.

Parteneri și susținători în proiect sunt Vodafone, prin call center, Kaufland și Carrefour, prin alegerea și ambalarea produselor, Ford – a pus la dispoziție opt mașini pentru voluntari. În rest, toți livratorii o fac pe banii lor: benzină/motorină și timp.

Foto: Cumpărături la ușa ta. În prima imagine sunt Maria (medic rezident) și Maria, medic psiholog. În a două fotografie un voluntar din Argeș.

Notă. Livrările sunt gratuite. Pentru a beneficia de program, persoanele vulnerabile trebuie să apeleze numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, unde vor fi preluați de voluntari. Durata unui apel până la preluarea e de două minute și 10 secunde, cu aproximație, din care 1.45 ți se spune despre inițiativă și că ai de ales între două pachete (o comandă maximă e pentru două pachete): unul de 80 de lei (cu alimente neperisabile) și unul de 150 de lei (alimente perisabile).

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: