Japonezul de Nobel și fake news românesc

De ceva vreme, circulă pe Facebook și whatsapp informația că un japonez celebru pentru premiul Nobel susține că virusul a fost creat în laborator. Azi, Amos News s-a trezit din hibernare și a preluat mesajul viral printr-o traducere de google: „Profesorul japonez de fiziologie sau medicină, profesorul dr. Tasuku Honjo, a provocat astăzi senzație în mass-media, spunând că virusul corona nu este natural. Dacă este firesc, nu va fi afectat întreaga lume așa. Deoarece, în funcție de natură, temperatura este diferită în diferite țări. dacă ar fi firesc, ar fi afectat doar țările cu aceeași temperatură ca China”.

Tot azi, celebra revistă Asian Scientist Magazine a scris că omul de știință Tasuku Honjo neagă orice legătură cu mesajul distribuit în social media, iar detaliile despre cercetările sale le puteți găsi în link. Laureatul Nobel a declarat că este întristat din cauză că numele său este asociat cu această poveste falsă și plină de dezinformări.

Pe de altă parte, alt premiant Nobel a afirmat că virusul a fost creat în laborator. Este vorba de dr. Luc Montagnier, care a acordat un interviu pe această temă, iar Cronicarul a scris pe larg despre informația apărută în Gilmore Health.

Note de subsol+galeria foto

Amos News este agenția de presă fondată în 2000 de Octavian Andronic (73 de ani), gazetar și caricaturist, care a înființat ziarul Libertatea și l-a condus până în 1998. Amos News a fost vândută în 2006 Trustului Intact.

Asian Scientist Magazine este o revistă de știință și tehnologie premiată, care este realizată de o echipă de jurnaliști profesioniști în știință și domenii medicale, cu colaboratori activi din industrie și mediul academic.

Gilmore Health este un site susținut din 2018 de compania Buxt10 Trust, firmă specializată în editarea și publicarea de informații medicale încă din 2007.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: