Warning: Undefined array key "action" in /home/cronicarul.ro/public_html/wp-content/themes/generatepress_child/functions.php on line 2
Miros de tun imobiliar în Pădurea Băneasa – Cronicarul

Miros de tun imobiliar în Pădurea Băneasa

Un cunoscut dezvoltator imobiliar tocmai a cumpărat 18153 mp din Pădurea Băneasa, în aceeași perioadă în care primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, pare a se da de ceasul morții să treacă zona ecologică în extravilan. Aceeași poveste se întâmplă și-n Parcul Herăstrău, iar Agenția pentru Protecția Mediului București și Ministerul Mediului au dat aviz favorabil. Aviz care a fost atacat în instanță.

Pe scurt, dezvoltatorul de la Greenfield Residence a făcut această tranzacție, privind cumpărarea unei bucăți din pădure, iar dezvăluirea îi aparține omului politic Clotilde Armand.

„În ultima săptămână mai multe publicații apropiate de PSD au difuzat un interviu al Primarului Sectorului 1. Toate bune și frumoase, numai că puțină lume știe câte neadevăruri i-au ieșit pe gură și cum pregătește primarul marele tun imobiliar: PUZ-ul Coordonator al Sectorului 1. Am demontat 3 minciuni mari și late ale primarului.

  1. Primarul PSD spune că în Pădurea Băneasa se poate construi conform unor PUZ-uri existente. Fals!

În Pădurea Băneasa nu a fost efectuat nici un PUZ. Dacă ar fi fost emis vreun PUZ, ar fi trebuit să fie public. Daca ar fi fost vreun PUZ în pădure, ar fi trebuit să fie inclus în harta PMB unde sunt trecute toate PUZ-urile emise vreodată în București. Posibil ca domnului Tudorache să-i fie teamă să ne spună clar că în pădurea Băneasa există construcții edificate fără autorizație, care au fost intabulate prin diverse artificii juridice sau au fost date autorizații ilegale și de la PMB și de la Primăria Sectorului 1.

  1. Primarul PSD susține că va trece în extravilan Pădurea Băneasa. Fals!

Conform Codului Forestier, toate pădurile sunt în extravilan și este interzis cu desăvârșire să se treacă o pădure în intravilan. În prezent, conform actualului PUG în Pădurea Băneasa nu se poate construi. Dacă i s-ar cere primarului să emită acum o autorizație de construire acesta n-ar ști ce să scrie în ea; nu există nici o specificație tehnică sau urbanistică care să definească o construcție în Pădurea Băneasa.

  1. Primarul PSD susține despre cetățenii care atacă acest PUZ că au interese imobiliare în Pădurea Băneasa. Fals!

Argumentația domnului primar pare că a suferit aici o fisură logică. De ce am vrea noi, cetățenii onești, să se construiască în Pădurea Băneasa dacă în prezent nu se poate construi?! Primarul aruncă cu acuze dar refuză să spună câte cereri pentru certificate de urbanism are înregistrate la Primăria Sectorului 1 pentru zona imaginară „construibilă” din Pădurea Băneasa. Va spun eu sigur: niciunul.

Legiferările sufocante din acest PUZ S1 nu se opresc aici. Aceeași situație este și în Parcul Herastrău. Parcul a fost încadrat în zona V3a (regim construibil rezidențial). Ceea ce face primarul sectorul 1 este un atentat la sănătatea și viața fiecărui cetățean.

Toate aceste mizerii au primit aviz favorabil de la Agenția pentru Protecția Mediului București și Ministerul Mediului (Bună ziua, dle Costel Alexe!). Avizul de la Mediu a fost atacat de noi în instanță dar dacă se ajunge cu acest PUZ criminal în Consiliul General al Municipiului București vă spun de pe acum că vom privi neputincioși cum vor răsări blocurile în Pădurea Băneasa și Herăstrău. Din vina cui? Ghiciți voi asta. Eu voi lupta până acest aviz este anulat și acest PUZ va fi regândit spre interesul cetățenilor.

PS: Dle primar, voi reveni cu noi detalii despre cine este în spatele acestui PUZ. Țineți-vă bine”. Și a revenit: IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA, dezvoltatorul Greenfield.

Lasă un comentariu