Warning: Undefined array key "action" in /home/cronicarul.ro/public_html/wp-content/themes/generatepress_child/functions.php on line 2
Moralitatea unui Golden Buzz pentru China (video) – Cronicarul

Moralitatea unui Golden Buzz pentru China (video)

Cântăreața Andra s-a repezit să dea Golden Buzz unei fetițe de 10 ani, care a cântat o melodie în chineză și a fost îmbrăcată în uniforma comunistă din armata dictatorului Mao Zedong, sub conducerea căruia au fost uciși milioane de oameni. Reacțiile după emisiunea Românii au talent n-au fost tocmai laudative. În online s-a discutat despre moralitate. Atât a celor din Pro tv, cât și a celor din juriu,  dar și dacă n-ar trebui să intervină CNA.

Doi dintre cei mai vocali au fost Sorin Ioniță și Melania Cincea, dar nu sunt singurii.

Sorin Ioniță: „Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Nu-i bula mea, dar sheruieşte lumea această oroare: un copil de 10 ani în concurs muzical îmbrăcat (de părinţii ei; producători?) în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao; iar nătărăii din juriu showbiz aplaudă. Mai plătim un CNA sau îl desfiinţăm ca inutil? Îşi retrage vreo firmă reclamele de la ProTV, sau mergem înainte aşa?”

Melania Cincea:  „Stranie coincidență, înregistarea este difuzată într- perioadă în care s-a intensificat campania de dezinformare și fake-news, de decredibilizare instituțiilor occidentale în raport cu gestionarea crizei pandemiei, campanie asociată cu știri pozitive despre „solidaritatea” arătată de China și Rusia”.

Claudiu Târziu: „Fetița are un dar special, dezinvoltură, educație, iar momentul ei a fost impresionant din punct de vedere artistic. Însă, ca om care știi ce înseamnă comunismul în general și China în special, nu prea ai cum să faci o departajare netă între artă și etică, chiar dacă e vorba de un copil de 10 ani. Cu atît mai puțin cînd acest copil a ales sa vină la show costumat în uniformă comunistă și să interpreteze un cîntec „tradițional”, adică unul comunist. Cînd afli și că acel copil e un soi de vedetă în China, ți se mai aprind niște beculețe. Foarte ciudat este și faptul că părinții, care i-au dat naștere fetei în SUA, preferă să lucreze, în ultimii cinci ani, în China și să-și crească acolo cei trei copii. Chiar atît de bine să plătească chinezii, încît să nu mai conteze cum fac banii, ce politică practică și că acolo nu trăiești în libertate? Him! Nu știu dacă juratii de la „Românii au talent” își pun astfel de probleme și dacă au voie să și le pună”.

Octavian Bădescu: „Romanii au talent cica. Daca fetita asta aparea in 1990 imbracata asa, o stucheau inca de la poarta televiziunii romane libere. Azi e la moda si ia golden buzz. Are insa voce, corect. Daca nu ar fi venit sa promoveze implicit un regim criminal cu milioane de morti la activ, totul era ok… Mai era la un moment dat unul prin politica care se afisa pe tricou cu un alt criminal – che uevara…”.

Un comentariu la „Moralitatea unui Golden Buzz pentru China (video)”

  1. Dupa mine, conteaza mai putin ambalajul, aici e concurs de telente, nu de moda noua sau veche.
    Problema fetitei cu voce deosebita, e ca, a cantat si fals. Iar in culise a mintit cu nonsalanta ca nu are profesor, ca nu studiaza cu nimeni. Dar, face asta de 4 ori pe saptamana.
    Cu drag.

    Răspunde

Lasă un comentariu