O întrebare de bun simț

În ciuda stării de urgență care ne-a băgat pe toți în casă și ne ține acolo sub amenințarea cu amenda și cu… moartea, mii de români pleacă în străinătate să muncească în agricultură. Pentru că, odată ce s-au repatriat concetățenii noștri, de tema pandemiei de coronavirus, nemții, italienii și olandezii s-au trezit că rămîn cu legumele și zarzavaturile neculese. Și-atunci, foarte probabil, Germania, Olanda și Italia vor fi insistat pe lîngă autoritățile române să le trimită forță de muncă.

Întrebarea care se pune este: de ce au acceptat guvernanții noștri să facă o derogare de la propriile ordonanțe militare privitoare la restricțiile de circulație?

Sînt două posibile răspunsuri:

  • Nu le pasă de soarta românilor care pleacă peste hotare (pot să se și îmbolnăvească la o adică, fiindcă merg în țări cu o incidență a infectărilor mult mai mare), îi vor doar plecați, să scape de o problemă socială mare (oamenii ăștia n-au nici un venit în țară, iar în recesiunea care deja ne bîntuie, nici șansa de a primi un loc de muncă).
  • Știu că nu e primejdia atît de mare, de aceea permit unor mulțimi de români să se înghesuie prin autocare și avioane, în drum spre o leafă în euro.

Dacă este a doua variantă, se mai pune o întrebare: de ce țin blocată economia României, dar contribuie la repornirea economiei altor state?
La această întrebare, vă rog să răspundeți dvs.

 

Un comentariu la „O întrebare de bun simț”

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: