OMS, modelul suedez și detaliile vitale

Tot mai multă lume distribuie știrea din poză. La prima vedere, pare că OMS își bate joc. Cum adica e bun modelul suedez în plină pandemie după ce ne-ați forțat să stăm în casă și să ne sinucidem economic? Te întrebi dacă nu ești atent la detalii. Detaliile nu le vezi în știri pe surse, ci pe FoxNews, unde dr. Ryan, director executiv OMS, a afirmat că apreciază modelul suedez, care este unul de viitor. El mai zicea: au făcut testele, au mărit capacitatea de internare intensivă și au capacitate de a trata toți pacienții.

Așadar, România a testat extrem de puțin, capacitatea de internare la terapie intensivă are o creștere nesemnificativă și nu are unde să-i trateze pe cei infectați. Spre exemplu, vă reamintesc cazul Spitalului Județean de la Piatra Neamț. Sunt internați peste 400 de pacienți cu covid-19, există 26 de paturi la terapie intensivă și doar 7 ventilatoare. Adica, doctorul devine Dumnezeu, alegând pe cine pune la ventilator să trăiască (posibil).

În concluzie, România nu e pregătită nici pe sfert pentru modelul suedez, adica resctricții mai puține. Să nu uităm însă că avantajele Suediei nu sunt doar cele pomenite, ci și distanțarea socială. ”Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii şi capacitatea şi voinţa acestora”, a mai spus directorul OMS. Mai exact, cetățenii au încredere în insituțiile statului și respectă absolut toate deciziile. Exact invers față de români.  De aceea modelul suedez e pentru popoare care pot îndeplini aceleași condiții ca statul scandinav.

#știripeînțelesultuturor

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: