Pandemia crește numărul violențelor domestice

Într-un comunicat al poliției se observă o creștere a numărului de cazuri privind violența domestică, unde peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe.

„Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%. Numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.
În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe”. (sursa. Hotnews)

Într-un articol de pe Focus on the Family, autoritățile se așteaptă ca numărul violenței în familie să crească într-o țară ca SUA, unde 12 milioane de femei și bărbați sunt victime anual.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: