Pandemia de gripă chinezească dă liber la cenzură

Cenzura a devenit un lucru obișnuit odată cu pandemia de gripă chinezească, din România și până în America. Este cenzurat tot ce nu corespunde narațiunii oficiale impuse de OMS, chiar dacă este argumentat.

Ultimele victime ale cenzurii sunt doi medici din California au postat pe Youtube un video clip în care explicau de ce carantina face mai mult rău decât bine. Bazându-se pe studii de specialitate, care arată că rata mortalității cauzată de virusul de gripă chinezească este minuscul, în jur de 0,2%, doctorii Dan Erickson si Artin Massihi argumentează prejudiciile produse de carantină sunt mai mari decât beneficiile. Și nu se referă doar la prejudiciile economice ci și la cele de sănătate arătând că lumea a renunțat să mai vină la spitale pentru a se trata de alte boli, singurii bolnavi pe care-i găsești acum în spitale fiind cei internați pe motiv de gripă chinezească.

Ei se întreabă unde sunt bolnavii cu probleme cardiace sau diabeticii, de exemplu. Pe lângă acestea, cei doi doctori susțin că unii colegi de-ai lor sunt obligați să menționeze gripa chinezească ca fiind cauza unor decese deși bolnavii respectiv sufereau de alte boli mult mai grave.

Chiar și președintele Tesla, Elon Musk, care inițial distribuise video-ul respectiv, s-a revoltat când clipul a fost șters de Youtube de pe rețeaua sa acuzând Google de cenzură.

De altfel, în urmă cu o săptămână, președintele Youtube, Susan Wojcicki, a declarat la postul de știri american CNN că orice video clip care are un mesaj diferit de mesajele transmise de OMS va fi șters e pe platforma video.

Împotriva cenzurii Youtube s-au poziționat o mulțime de alte personalități.

De cealaltă parte Youtube a declarat următoarele referitor la clipul celor doi doctori californieni

Eliminăm rapid videoclipurile care încalcă normele noastre comunitare, inclusiv conținutul care contestă în mod explicit eficacitatea măsurilor recomandate de autoritățile locale„.

Cu toate acestea, conținutul care oferă un context educațional, documentar, științific sau artistic suficient este permis – de exemplu, știrile care prezintă acest interviu cu context suplimentar”, a continuat declarația.

Încă de la începutul pandemiei, am avut politici clare împotriva dezinformării și ne-am angajat să continuăm să furnizăm doar informații utile în acest moment critic”, a adăugat compania.

YouTube subliniază că încă permite discuții pe marginea subiectului propus de cei doi medici.

Update: Între timp, filmul cu discuția celor doi doctori rulează aici.

Sursa: Daily Mail

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: