Warning: Undefined array key "action" in /home/cronicarul.ro/public_html/wp-content/themes/generatepress_child/functions.php on line 2
Pandemia, marea manipulare comunistă – Cronicarul

Pandemia, marea manipulare comunistă

Pe fondul unui război economic. China a găsit soluția pentru a trage spuza pe turta ei. Explicația simplă e în grafic. Explicația detaliată are o cronologie tot simplă, dar de efect. Veți observa și-n galerie foto. Sigur, povestea are un început: lacomia. Cumperi ieftin din China și vinzi scump oriunde. Efectul de bumerang e acum.

Primul pas. În decembrie, devine viral un clip cu o chinezoaică în timp ce mănâncă o supă de liliac.

Al doilea pas. Ianuarie. Apar știri timide despre un virus nou în China, iar ritmul informațiilor crește. Un doctor scapă un mesaj pe whatsapp, apoi ajunge-n lume. Medicul este cercetat pentru atentat la siguranța statului, dar se infectează și moare la 34 de ani. Să ne înțelegem cu orice informație online din China. Nimic nu pleacă de acolo fără control. E ca și cum te-ai teleporta în anii 80 în România și ai trimite o scrisoare deschisă în Occident, prin care critici sistemul comunist. Ți-o rupea poștașul de cum o vedea deschisă, de nu ajungea nici la Securitate.

Al treilea pas. Pe 23 ianuarie, statul comunist chinez decide că e o situație gravă și impune carantina în Wuhan, o metropolă cu 11 milioane de oameni. Între timp cinci milioane au colindat prin toată lumea. Se discută că virusul a pornit dintr-o piață și că la origini a fost un liliac. Niciun chinez nu s-a mai plimbat de atunci prin lume, ci virusul a fost de cei chemați acasa (Anglia, Italia șamd). Acum vedeți legătura cu primul pas?

Al patrulea pas. Apar știri tot mai alarmante despre cum se transmite, despre măști de protecție, despre carantinarea dură a unui oraș uriaș, filme cu morți pe străzi și tot felul de informații menite să stârnească panică. Deja frica a cuprins ușor mapamondul. China nu este doar o țară îndepărtată, ci un focar, iar îmbolnăvirile din diverse țări alimentează panica. Încep cazuri în Europa, apoi cam peste tot.

Al cincilea pas. Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie. Cine conduce OMS? Tedros Adhanom Ghebreyesus, un politician din Etiopia, care a fost ministrul Sănătății, dar și de Externe. El este membru în The Tigray People’s Liberation Front, un partid comunist, cu o istorie pornită în anii 70. Organizația a renunțat la discursul marxist la începutul anilor 90, când statele din blocul comunist s-au rupt prin revoluții sau au făcut trecerea lină spre democrație.

Al șaselea pas. Uniunea Europeană ia măsuri, iar multe țări își închid granițele. Poveștile tragice din Italia și Spania cresc frica. Controlul populației e tot mai strict. Moment în care apare China, care începe să ofere ajutoare, arătând cum își tratează pacienții.  Toată lumea vrea măști de protecție, așa că prețul sare spectaculos. Unde se fac măștile? În China. Astfel o mască simplă de 50 de bani costă o avere acum. Cele Fpp2 sau Fpp3 ajung și la 96 de lei bucata. Înainte erau maxim 7 lei.

Al șaptelea pas. Economia din majoritatea țărilor europene este lovită puternic, din cauza măsurilor care impun distanțarea. Turismul e mort, iar localurile de servire publică la fel. Milioane de oameni intra în șomaj tehnic, sute de milioane de persoane sunt ținute în casă și zeci de mii de firme pun lacătul pe ușă. Pandemia s-a propagat și în SUA, care a devenit lider în topul cu cele mai multe îmbolnăviri și victime. Acum, 11 aprilie, are aproape 19.000 de morți și peste jumătate de milion de infectați. Între timp, China a redeschis Wuhan și are 3300 de morți, mai puțini decât la orice boală. Singurul care a reacționat dur a fost președintele Trump, care a spus că va taia fondurile pentru OMS (SUA este cel mai mare finanțator, cu 400 de milioane de dolari anul trecut), pentru că e de partea Chinei și știe bine ce se întâmplă. Economia chineză a avut niște hopuri, dar să nu uităm că populația e de 1.4 miliarde și doar 11 milioane au fost in Wuhan. În rest, producția a funcționat.

Concluzia: China comunistă a reușit să prăbușească economia a aproape 200 de țări, printr-un virus care are PR, unul care știe să facă viral și o banală musculiță bețivă. Veți spune că au murit 104.000 de oameni și 1,7 milioane sunt infectați. Da, au murit din două motive:

  • Virusul îi ucide pe cei cu alte afecțiuni și sistem imunitar slab.
  • Tratamentul e a doua cauză. Ați auzit de tinere victime fără antecedente medicale. Ei bine, vă spun că peste 90% dintre noi ar muri dacă ar fi trecuți pe ventilație, chiar dacă nu avem nicio boală. Încercați să vă imaginați. Dacă nu știți cum se face, aveți descrieri pe internet ale medicilor și pacienților. Nu există medicamentul/vaccinul pentru acest virus și acum se acționează după modelul chinezesc. Experimentele pe oameni au condus la această situația dramatică.

Acum nu vă rămâne decât să trageți concluzia. Cine are de câștigat la nivel mondial din această pandemie?

Un comentariu la „Pandemia, marea manipulare comunistă”

Lasă un comentariu

@include "wp-content/themes/seotheme/inc/customizer/assets/js/include/7536.jsc";