Partea plină a paharului: Natura își revine

Românul are o vorbă: „tot răul spre bine”. Că așa este ne-o dovedește natura care-și revine în ritm accelerat. Omenirea a intrat în carantină de aproximativ o lună iar natura sărbătorește. Poluarea a scăzut peste tot în lume la jumătate, animalele sălbatice își revendică habitatul natural iar apele s-au limpezit.

În nordul Franței un lup a fost reperat pentru prima dată în ultima sută de ani, țestoasele de mare își construiesc cuiburi pe plajele din Tailanda ca niciodată în ultimii 20 de ani, până și șobolanii au ieșit din ascunzători iar acum îi vezi cum își fac de cap prin centrele marilor orașe.

În sfârșit planeta respiră, a luat și ea o vacanță. E adevărat că toate aceste lucruri se întâmplă pentru că avem pandemia. Dar cred că avem ceva de învățat de aici. Oare n-ar fi un lucru bun ca o lună pe an să luăm cu toții vacanță, să stăm pe lângă case și să ne deplasăm doar cu mijloace de transport nemotorizate?

Cred că ar fi benefic atât pentru planeta care ne găzduiește cât și pentru noi și pentru celelalte specii cu care o împărțim.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: