Poluarea Bucureștiului continuă fără restricții

Pe modelul Fie pandemia cât de rea, poluarea va continua, Bucureștiul a fost lovit de opt ori prin depășirea nivelului maxim admis. O zice cu dovezi Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, care a tras „un semnal de alarmă în ceea ce privește calitatea aerului, în contextul în care în plină pandemie și într-o perioadă în care toate activitățile rutiere și economice funcționează la minim”. Evenimentele au loc în special în timpul nopții.

„Astfel, în perioada 10 martie-8 aprilie, platforma Aerlive.ro a înregistrat 8 episoade de poluare, cu valori mai mari de 50 ug/m3 pentru PM10 și 15 episoade cu depășiri peste 35 ug/m3 pentru PM2.5. Depășirile au fost înregistrate fie la primele ore ale dimineții, fie în decursul nopții și au durat în medie 3-4 ore”, a precizat Ecopolis, care a solicitata Ministerului Mediului un raport al controalelor și amenzilor. Reamintesc că Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa și se află în proces de infringement cu Comisia Europeană pentru depășiri constante ale cantităților de particule fine în mișcare aflate în aer (PM10, PM2,5), dar și pentru incapacitatea de a monitoriza calitatea aerului conform legii.

Și azi s-a înregistrat un eveniment, după ce în zona Periș au fost incendiate 30.000 de metri pătrați, în zona unei ferme de porci, așa cum a scris Costel Alexe pe pagina sa de facebook.  Și de aici știrea Realitatea cu detalii.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: