Warning: Undefined array key "action" in /home/cronicarul.ro/public_html/wp-content/themes/generatepress_child/functions.php on line 2
Războiul orgoliilor în Turcia pe sărăcia populației – Cronicarul

Războiul orgoliilor în Turcia pe sărăcia populației

Pandemia nu potolește setea de război politic dintre preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu. Erdogan s-a arătat generos în criză și a anunțat că donează salariul pe următoarele luni, pentru a fi alături de cei care trec prin momente financiare dificile. O serie de instituții slugarnice i-au urmat inițiativa sub numele Solidariatatea Națională. Pe de altă parte,  primarul Imamoglu a venit cu ideea unei campanii de strângere de fonduri, din partea oamenilor de afaceri, sub numele Vom reuși împreună. Erdogan și-a simțit amenințată popularitatea și a spus că e ielgal ce face adversarul său politic, pentru că ar fi trebuit să ceară autorizație de la autorități, așa că a pus Ministerul de Interne să facă o anchetă. În timp ce ei se ceartă, milioane de turci vor simți tot mai dur criza, pentru că picajul turismului va duce la prăbușirea economiei nu doar acolo.

În acest moment, coronavirusul a ucis 277 de persoane și a afectat aproape 16.000 de cetățeni. Erdogan susține însă că populația trebuie să meargă la muncă în continuare, în timp ce Imamoglu vrea să închidă Istanbulul.

Sursa: Hotnews

Lasă un comentariu

@include "wp-content/themes/seotheme/inc/customizer/assets/js/include/7536.jsc";