Simulare matematică: 1 iulie sfârșitul epidemiei în România

„Mă aștept ca epidemia să fie învinsă până 1 iulie”, a scris Bogdan Micu, antreprenor de formație și implicat direct în achizițiile publice de criză. El a făcut o simulare pe baza unui cod matematic, dar a plecat în această direcție pentru a ști ce are nevoie să cumpere. „Zilele astea am facut cateva analize asupra nivelului de infectii care va afecta Romania. Eu am nevoie de aceasta predictie ca sa pot evalua ce nevoie de echipamente va fi in tara. Sa stiu ce trebuie cumparat. Ca nu poti cumpara de pe o zi pe alta milioane de echipamente. Lead time best case este 3 saptamani. Trebuie strategie si viziune. Altfel esti mort in fasa pe piata internationala de echipamente„, a scris Micu pe pagina sa de Facebook, unde veți găsi toate detaliile. Lăsăm aici doar etapele așa cum le-a extras din analiză.

„Datele rezultate pe scenariul probabil:

1. Incepand cu aprox 8 aprilie vom trece de 5000 de confirmati. In modelul meu confirmatii si spitalizatii sunt pusi impreuna. Dar o parte sunt in carantina de fapt.
2. Undeva pe 25 aprilie – 30 aprilie (+-5 zile) vom trece de 1000 de decese.
3. Peakul (cazuri in spital si carantina cu simptome grave) va incepe cam pe 7-9 aprilie si va dura pana in 15 mai. Dupa 15 mai vom scadea sub 5000 de oameni in spitale si carantina.
4. Ziua cu cei mai mult oameni in spitale va fi aproximativ intre 17-25 aprilie. Cu aproximativ 8535 oameni in spitale si carantina dar cu simptome grave.
5. In perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi.
6. La 1 iulie ma astept sa fi declarat deja epidemia invinsa. Cu cateva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape nici unul.
7. La 1 iulie cand vom fi invins, vom avea aprox 2657 decese”

.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: