Topmodel în China: cum să le zici bătrânilor că vor muri?!

De șapte ani, topmodelul Eliza Măgureanu (30 de ani) locuiește în China, respectiv în unul dintre cele mai scumpe orașe: Shanghai. Am vrut să aflu cum a trecut prin pandemie. Foarte liniștită, ea mi-a povestit tot ce s-a întâmplat și cum e acum într-un oraș care aproape a intrat în normalitate. Extrag două întrebări, iar restul interviului îl puteți citi în Libertatea, ziar pentru care am scris articolul.

Ce te-a intrigat în această pandemie?

Faptul că s-a aflat despre virus din ianuarie, dar unele țări au reacționat nesănătos. A fost o nebunie cu chematul cetățenilor înapoi. În primul rând. În al doilea, nu au fost luate măsuri. După atâta timp în România încă se așteaptă măști? China are aproape 1.4 miliarde de locuitori și am avut mereu. Un leu costă o mască, nu așa cum văd pe internet în țară.

Ce te-a mai enervat?

Sunt absolut revoltată că se promovează moartea bătrânilor. Cum să le spui că vor muri?! Am părinți și rude în România, dar nu pot să-i aduc aici, că am vrut. În țările asiatice nu se discută despre moartea bătrânilor. Aici se acționează și repede. În România încă se discută despre aprovizionare și aflu că o bucătăreasă a vândută măști de 12 milioane de euro. E ceva incredibil!

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: