Trei medici „uciși” în direct de un secretar de stat

Duminică seara, secretarul de stat Horațiu Moldovan a declarat la Sinteza zilei că trei medici au murit în urma infecției cu coronavirus.  Declarația sa privind numărul infectaților și de decese în rândul personalului medical: „Numărul de cadre medicale se ridică la aproximativ 500, ceea ce reprezintă 16% din numărul de infectați. Un procent destul de important, sunt deja 3 medici care și-au pierduti viața din cauza acestei infecții și suntem într-o situație de alertă din cauza acestui lucru. Nu este, totuși, o surpriză, pentru că din punct de vedere epidemiologic, evident, medicii și personalul medical, asistentele, personalul medical auxiliar, toți cei care contribuie la îngrijirea pacienților sunt în prima liniie și sunt cei mai expuși”.  Presa a fost surprinsă. Știa doar de un caz în Constanța. Așa că ziariștii au încercat să afle adevărul. Ziarul Curentul a aflat că e fake news chiar de la Grupul de Comunicare Strategică., așa că a făcut actualizare știrii inițiale.

Doctorul Moldovan a călcat în penal 

Un site a fost închis pentru fake news, iar comunicarea de informații false se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, potrivit Codului Penal, articolul 404. la capitolul despre Infracțiuni contra securității naționale.  În mod firesc, Inspectoratul General al Poliției Române se poate sesiza din oficiu.

Cine este secretarul de stat?

Opt pagini cuprinde CV domniei sale, dar se prezintă simplu: Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan, doctor în știinte medicale,  medic primar Chirurgie cardiovasculară.  Așa e trecut pe site-ul Sanador. Legătura sa strânsă cu spital privat e făcută de o investigație a ziarului Libertatea, care l-a urmărit trei zile să-i vadă programul în plină pandemie. Pe 6 martie a apărut ancheta care arăta că secretarul de stat lucra la minister până la maxim 14.00, apoi pleca la clinica privată, unde oferea consultații cu 450 de lei ședința. Cam 15 minute de pacient. Explicația sa a fost că a acceptat poziția publică doar dacă poate preda la universitate și lucra la Sanador, în paralel.  În rest, pe site-ul Ministerul Sănătății îi puteți citi CV și declarația de avere. Ambele documente sunt impresionante.

Later: O telespectatoare Antena3 a precizat că peste 10 minute de la gafa, Moldovan a spus că s-a înșelat și că-i pare rău.  Nu știu dacă îi părea rău pentru că a gafat sau pentru că n-au murit ăia, ne-a scris doamna.

3 comentarii la „Trei medici „uciși” în direct de un secretar de stat”

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: