Americanii au decis: gata cu carantina!

Oamenii s-au săturat de carantina, indiferent de ce vor autoritățile. Conform datelor Apple de monitorizare a mobilității, traficul în SUA dar și în alte țări cum ar fi Germania, s-a dublat în ultima săptămână după ce scăzuse cu până la 72%. Același lucru îl confirmă și compania Foursquare. Conform acesteia, traficul la stațiile de benzină și restaurantele fast-food a revenit la normal în zona Midwest din America și în zonele rurale.

Alt semn al revenirii la normal este traficul la supermarketurile alimentare. După ce aceste crescuse cu 30%-40% peste valorile normale la finalul lunii martie, acum a ajuns iar la valorile normale.

Dar mai sunt și sectoare care încă suferă. Traficul la sălile de gimnastică este 65%-69% sub valorile normale, magazinele de haine, 72% sub valorile normale, magazinele de mobilă, 56%-60% sub valorile normale, sălile de cinema, 75% sub valorile normale, transportul în comun, 79% sub valorile normale.

Un pic mai bine stau saloanele de înfrumusețare care au o scădere a traficului de 38%-42%, hotelurile din Midwest au o scădere de 49% în timp ce în alte zone ale Americii scăderea e de 63%-70%.

Trebuie menționat că în SUA se înregistrează oficial aproximativ 1,1 milioane de infectări și peste 65.000 de decese cauzate de gripa chinezească.

Sursa: Forbes

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: