Cine plătește pentru uciderea pacienților-cobai?

Un raport de ultimă oră arată că ventilatoarele mai rău au făcut în tratarea celor infectați cu coronavirus. Virologul Maria Rita Gismondo a explicat pentru presa italiană că pacienții au fost victimele unor diagnostice greșite, care presupuneau că principala acțiune a Covid-19 e provocarea pneumoniei. După realizarea a 70 de autopsii ale celor decedați din cauza pandemiei, rezultatul arată că aveam de-a face cu o boală inflamatorie vasculară sistemică. În traducere, sângele nu circulă și nu poate ajunge la plămâni sa-i aerisească, de aceea e nevoie de anticoagulante. De exemplu, Heparina e unul, iar 10 fiole costa 28 de euro. Cel mai ieftin ventilator e peste 4.100 de euro, dar cele din spitale sunt undeva între 25-50.000 de dolari. Criza ventilatoarelor a fost atât de mare încât ele sunt promise să ajungă la destinație în două luni, cel mai devreme. Nu s-au dovedit inutile, ci chiar au făcut rău.

Raportul medicilor italieni este revoluționar, dar completează un alt studiu publicat în Journal of the American Medical Association. Pe scurt, între 76 și 97% dintre pacienții care au murit primiseră ventilație mecanică (grupe de vârsta 18-65 de ani și mai mare). Rata de mortalitate a celor care n-au beneficiat de ventialtor la aceleași grupe de vârstă: 19-26%. Găsiți și pe Hotnews un articol pe larg despre studiul american, publicat spre sfârșitul lui aprilie.  Concluzia poate fi extinsă în multe țări, unde cei ventilați au murit. Luciano Gattinoni (un alt medic italian) a declarat pentru o revistă americană că încearcă amânarea ventilației cât mai mult timp, pentru că a observat că nu ajută. Era sfârșitul lui martie când atrăgea atenția.

Întrebare din titlu rămâne. Înțelegem că se fac studii pe cobai, dar nu umani. Acum cine va plăti pentru cei uciși în spitale printr-un tratament greșit? Să luăm doar cazul New York, unde 24.648 de persoane au fost declarate decedate de Covid-19 (4 mai 2020). Un studiu pe 5700 de pacienți arată că 88% dintre cei ventilați n-au supraviețuit. Și acum să privim toată lumea: 247.000 de decese.

Foto: The News Daily

 

Un comentariu la „Cine plătește pentru uciderea pacienților-cobai?”

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: