Europarlamentarul Ramona Strugariu cere pedepsirea guvernului Viktor Orban

VIDEO Într-un mesaj dur, europarlamentarul român a solicitat Comisiei Europene să nu-i mai dea un cent Guvernului Viktor Orban, care își arestează și cercetează criticii, inclusiv pentru postări pe Facebook (vezi aici cazul Csóka-Szűcs János).

„Am vorbit astăzi, în plenul Parlamentului European, despre abuzurile regimului Orban în Ungaria, despre așa-zisa luptă împotriva pandemiei, care în concepția guvernului de la Budapesta s-ar traduce prin arestarea unor oameni nevinovați, reducerea la tăcere a jurnaliștilor și a societății civile sau respingerea Convenției de la Istanbul. Toate aceste motive reprezintă un temei suficient de bun pentru ca UE să demareze urgent procedurile de infringement împotriva Ungariei. Iar acest lucru nu reprezintă o acțiune împotriva cetățenilor maghiari, ci sancționarea unui guvern totalitar, care și-a depășit de multă vreme atribuțiile.

Am cerut Comisiei Europene, reprezentată în plen de comisara Věra Jourová, ca Orban şi guvernul de la Budapesta să nu mai primească niciun ban din fonduri europene până când nu revin pe calea europeană. Da, cetățenii maghiari sunt îndreptățiți să primească acești bani – societatea civilă, mediul antreprenorial, comunitățile în ansamblul lor, dar direct de la Comisia Europeană şi sub managementul direct al Comisiei. Guvernul Orban nu are dreptul să finanțeze propaganda antieuropeană cu bani europeni„, a postat Ramona Strugariu în online.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: