Firea aruncă 3.5 milioane de lei în litera DEX

Cultă-n cap, coana Firea s-a trezit dimineață pe moșie (a se silabisi Primăria Municipiului București) că nu poate citi o carte din cauză de sârmă, atunci când o apucă lectura. Și i-a venit o idee. Să fure din cărțile copiilor. Doar că ei n-au. De necaz, cu privirea de uliu înfometat, primarul general a ochit visteria vraiște a miticilor. I s-a părut că 3,5 milioane de lei nu-s așezați cum trebuie pe raft, așa că a decis să-i dea pe cărți. Mai exact, să facă 20.000 de abonamente la biblioteci virtuale. A respectat întocmai litera DEX, nu a legii: VIRTUÁL, -Ă, virtuali, -e, adj. Care există numai ca posibilitate, Fără a se produce (încă) în fapt; al cărui efect este potențial, și nu actual.

Ce înseamnă, vă veți întreba. Ei bine, ăștia mici și virtuali doritori de carte vor introduce în browser două site-uri: citește.ro și bucurești.citește.ro. Fără diacritice, dar oricum nu contează. Primul site nu poate fi accesat, că are o problemă de tonaj. Mai exact, a fost tras la fundul netului de greutatea sacilor de cărți inexistente. Na, poate avem noroc cu al doilea. Ăsta e și mai bun, că nu există, zice Rotld. Adica e la îndemâna oricui să spună că a citit și gata. Totuși, aici e cu mantă: poate fi un subdomeniu la primul citește.ro, care te face să devii expert în necitit.

În titlu am exagerat cu aruncă. De fapt, vrea să-i bage-n buzunarele unor oameni necăjiți, care n-au nici ei de-ale gurii și atunci le dă ea prin hotărâri. Și încă n-a făcut operațiunea asta, pentru că are nevoie să se alieze cu mai mulți consilieri locali să-i voteze intenția de furt virtual. Că n-aș crede că-i toantă, cu toate că documentele o contrazic.

PS Acest text este un pamflet și nu se va șterge până nu expiră domeniul, dar Firea tot vrea să dea foc banilor din visteria bucureștenilor. Pentru că poate.

Foto: Moment în care distinsa prezenta realizările fake news, iar desenul reprezentativ din fundal a fost realizat cu măiestrie de o fătucă de la țară care visa să fie olar, dar n-a nimerit chiar forma, ci fondul problemelor din capul ei.

Sursa știrii serioase.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: