Pensiile speciale rămân, a decis Curtea Constituțională

PNL a promis că va elimina pensiile speciale și a trecut la treabă, dar eliminarea lor este neconstituțională a decis CCR. Așadar, statul va continua să bage în sacoșa norocoșilor brațe de bani.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 28 ianuarie, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților. Dezbaterea proiectului a avut loc pe fondul nemulțumirilor magistraților și grefierilor față de prevederile acestuia, astfel că multe instanțe și parchete din țară și-au suspendat activitatea.

Ulterior, actul normativ a fost atacat la CCR de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție. Avocatul Poporului Renate Weber explica, la sfârşitul lunii ianuarie,  ce anume consideră neconstituţional în legea care elimină pensiile speciale, a scris G4media.

Fostul ministru a Justiției, Ana Birchall, a afirmat că legea parcă a fost scrisă să pice la CCR și s-a dovedit un simplu excercițiu de imagine.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: