Poporul român în oglindă

Din start, voi mărturisi ceva sensibil și poate neobservat: sunt naționalist. Această specie rară care dă dovadă de un grad mare de tâmpenie. E copilul căruia îi zici să nu dea cu capul de prag și el se lovește de fiecare dată. Bănuiesc că mulți români identifică naționalismul cu legionarii, Ceaușescu, Vadim șamd. Pentru mine înseamnă să-mi iubesc țara și neamul, așa cum este el, dar realist. Nu voi crede niciodată că poporul român e peste alte națiuni. Toți suntem egali în fața lui Dumnezeu, dar fiecare avem acel ceva unic. În primul rând tradițiile. Punct și de la capăt.

Revin asupra subiectului, respectiv poporul român în oglindă care se privește și zice: tu ești prost. Deloc surprinzător, oglinda răspunde: tu ești prost. Și tot așa. Ca peste tot în lume, oglinda reflectă majoritatea. Te uiți la clasa politică și vezi unde te afli. Acum să ne privim cu sinceritate în oglindă. Ăștia suntem. Exact ce-am ales. Da, n-am ales niciodată PSD. Nici nu contez, la fel ca alții care au pus ștampila pe orice împotriva PSD sau cui vreți. Majoritatea contează. Și ne-am trezit cu o clasă incompetentă și pusă pe furt. Ai votat altfel și-au câștigat ai tăi, dar rezultatul final a fost similar: clasa politică incompetentă și hoață. Acum nu te întrebi dacă e ceva în neregulă cu tine?

Nu putem da vina permanent pe ceilați, ci trebuie să ne asumăm calitățile și defectele. Nu-i poți spune o viață copilului tău hâd sau banal că e cel mai frumos din lume. Dacă are minte, se uită și el în oglindă. Nu toți ne-am născut superbi și nici geniali, dar un pic de rațiune tot avem. Voi spune aceeași banalitate: schimbarea începe cu tine. Doar că degeaba se schimbă cei maxim 20% (n.r. potrivit studiilor cam ăștia sunt la nivel mondial capabili și cu un IQ rezonabil). Pe ceilalți trebuie să-i convingi să se schimbe, că de aia ești deștept. Și metode sunt. Doar să existe o elită organizată care să insiste până poporul nu-i mai zice oglinzii: tu ești prost. Și o aștept cu mare interes să apară de vreo 30 de ani. Până atunci însă trebuie să ne asumăm oglinda. Știu că nimeni n-are vrea să recunoască vreodată că e prost șamd. E necesar însă să o facem, că altfel nici nu va fi vreo schimbare în bine vreodată. Ne corectăm greșelile treaptă cu treaptă, ne ferim de prag și astfel vom reuși să fim mai buni.

În final, în această pandemie, vă sugerez să vă feriți de oglindă, de reflexia majorității. Ea va bântui pe străzi de pe 15 mai, ea te va băga în spital și-n mormânt dacă nu ești atent. Prudența e mama înțelepciunii, așa că vă urez sănătate și maxim noroc!

PS Această opinie e fost provocată de o dispută cu o jurnalistă care nu acceptă să observe oglinda. Mai exact realitatea: suntem mulți proști. Eu ridic mâna din moment ce-am avut n ocazii să plec, dar n-am fost capabil să-mi părăsesc familia, chiar dacă știam/intuiam că schimbarea va veni greu și posibil prea târziu pentru mine.

Un comentariu la „Poporul român în oglindă”

  1. Hmm. Nu cred ca exista o „elita organizata” care sa nu vrea de fapt o bucata din cascaval.
    Sistemul de vot este conceput DOAR pentru a-i da omului iluzia ca are de ales. Schimbam asta, schimbam si inasprim legile, luam puterea din mainile Bisericii si Securitatii, si facem in asa fel incat nici macar un singur judecator, procuror ori politist corupt nu mai ramane in sistem = avem rezultate. Nu? Stam si ne cautam de purici, asa cum am facut-o 30 de ani. Poate ca-i timpul ca alegatorii sa creasca, si sa realizeze ca unei hiene nu-i adresezi rugaminti ca sa te lase intreg, si ca puterea de a-ti controla viata n-o iei prin vot „democratic”.

    Răspunde

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: