Planet of the Humans este un documentar care demitizează cele mai mari așa-zis revoluții în tehnologia verde. Despre el a scris Alexandru Călinescu. „Cu siguranţă că ecologiştii nu se aşteptau să primească o asemenea lovitură năucitoare tocmai de la un fost militant activ şi de la un cineast care a fost (mă întreb dacă va mai fi) idolul stângii şi al „progresiştilor”. Timp de o oră şi patruzeci de minute, îl urmărim pe Jeff Gibbs în ancheta lui necruţătoare, demontând miturile „energiei verzi”, „regenerabile”, scoţând la iveală minciunile, manipulările la care s-au dedat celebri apostoli ai ecologiei, arătând – cu documentele „la vedere” – investiţiile halucinante care s-au făcut în centralele eoliene şi în centralele solare, de la care se aşteptau miracole şi care s-au dovedit nişte fantasmagorii. Mişcarea ecologică s-a născut la începutul anilor ’60, iar intenţiile generoase ale iniţiatorilor s-au transformat, ulterior, în fanatism ideologic şi în cursă pentru câştigarea de capital politic. De la Rachel Carson (1907-1964), profesoara universitară care făcea studii serioase despre degradarea mediului, până la exaltata Greta Thunberg, mişcările ecologice au decăzut tot mai mult, eşuând în mistificare sau în circ mediatic„. Continuarea aici.

Alt material rauvoitor si inept !
”Centralele eoliene şi în centralele solare, de la care se aşteptau miracole şi care s-au dovedit nişte fantasmagorii”- da,cele care au fost plasate aiurea si cu costuri nerealiste. Si obtinerea biocombustibilului in locul recoltelor alimentare e criticabila. Realitatea e insa clara: omenirea polueaza prea mult solul, subsolul, apele. De criticat sunt metodele pentru evitarea degradarii Terrei nu ideea de salvare, in sine !
Evident ca nu ideea de salvare e criticata, ci felul de care profita unii, care apeleaza la mijloace ce nu-s tocmai nepoluante si nici performante.