Un documentar despre escrocheria secolului: ecologia

Planet of the Humans este un documentar care demitizează cele mai mari așa-zis revoluții în tehnologia verde. Despre el a scris Alexandru Călinescu. „Cu siguranţă că ecologiştii nu se aşteptau să primească o asemenea lovitură năucitoare tocmai de la un fost militant activ şi de la un cineast care a fost (mă întreb dacă va mai fi) idolul stângii şi al „progresiştilor”. Timp de o oră şi patruzeci de minute, îl urmărim pe Jeff Gibbs în ancheta lui necruţătoare, demontând miturile „energiei verzi”, „regenerabile”, scoţând la iveală minciunile, manipulările la care s-au dedat celebri apostoli ai ecologiei, arătând – cu documentele „la vedere” – investiţiile halucinante care s-au făcut în centralele eoliene şi în centralele solare, de la care se aşteptau miracole şi care s-au dovedit nişte fantasmagorii. Mişcarea ecologică s-a născut la începutul anilor ’60, iar intenţiile generoase ale iniţiatorilor s-au transformat, ulterior, în fanatism ideologic şi în cursă pentru câştigarea de capital politic. De la Rachel Carson (1907-1964), profesoara universitară care făcea studii serioase despre degradarea mediului, până la exaltata Greta Thunberg, mişcările ecologice au decăzut tot mai mult, eşuând în mistificare sau în circ mediatic„. Continuarea aici.

2 comentarii la „Un documentar despre escrocheria secolului: ecologia”

  1. Alt material rauvoitor si inept !
    ”Centralele eoliene şi în centralele solare, de la care se aşteptau miracole şi care s-au dovedit nişte fantasmagorii”- da,cele care au fost plasate aiurea si cu costuri nerealiste. Si obtinerea biocombustibilului in locul recoltelor alimentare e criticabila. Realitatea e insa clara: omenirea polueaza prea mult solul, subsolul, apele. De criticat sunt metodele pentru evitarea degradarii Terrei nu ideea de salvare, in sine !

    Răspunde
    • Evident ca nu ideea de salvare e criticata, ci felul de care profita unii, care apeleaza la mijloace ce nu-s tocmai nepoluante si nici performante.

      Răspunde

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: