Viktor Orban visează la Ungaria cu tot cu Transilvania

În timp ce parlamentarii români vor să ceară informații SRI despre declarațiile președintelui Iohannis legate de respingerea legii Ținutului Secuiesc, premierul Ungariei a postat o fotografie cu Ungaria mare, unde este inclusă și Transilvania. Probabil. Viktor Orban va susține că are legătură cu examenele de istorie și atât, pentru că e un politician abil, chiar dacă uneori sare calul. În sute de comentarii, românii îl atacă pe propria pagină de facebook pe primul ministru ungar, dar încă nimeni nu reacționează și nici nu sunt șterse.

Unul dintre ele este al jurnalistului Mircea Marian: Acesta este mesajul unui politician maghiar, în 2020: un apel pentru ocuparea Transilvaniei! Dl. Orban, nu ai reușit decât să sărăcești Ungaria, să-i distrugi alianțele istorice și să fii sluga lui Putin și a comuniștilor chinezi, pionul lor în UE și NATO. Prețul menținerii puterii cu orice preț… Este păcat.

Premierul ungar Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine cu harta Ungariei Mari în care este inclusă și Transilvania, în contextul examenelor la istorie ale elevilor din țara vecină.

Postarea premierului de la Budapesta vine la o săptămână după atacul președintelui Klaus Iohannis privind proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc, adoptat tacit de deputați și respins ulterior de Senat.

Premierul ungar Viktor Orban a reacționat vineri la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că vrea „să dea Ardealul ungurilor”. Orban spune că nu a auzit din România astfel de fraze „nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice”. „Dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată. Deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a afirmat premierul Ungariei, scrie hirado.hu, care citează MTI. Hotnews

Un comentariu la „Viktor Orban visează la Ungaria cu tot cu Transilvania”

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: