Educația sexuală între manipulare politică și părerologi

Ești un tâmpit dacă nu vrei educație sexuală în școală, omul grotei care ești tu prost grămadă. Ba tu ești satanist că vrei să-i înveți sex pe ai mei copii, care au puritatea sfinților în clipiri. Cam astea-s dialogurile dintre cele două tabere dure: pro și contra. Politicienii își bagă și ei coada oarecum subtil: s-a votat contra ideii de educație sexuală, zic unii, manipulând copilărește. Nu e vorba de idee, ci de o lege proastă. Voi explica de ce. Ceilalți: eu îmi învăț copilul despre sex! Sigur, Biserica Ortodoxă Română a fost prima pusă la zid că e retrogradă. Când de aceeași părere a fost și Biserica Catolică, părerologii au întors privirea. Acum să analizăm scurt și-n ordine.

  1. Nu ești tâmpit dacă nu vrei educație sexuală în școli, atât timp cât legea nu este clară. Mai exact, nu e precizat cine predă, ce cursuri de formare trebuie să aibă profesorul, de la ce vârstă se va discuta despre aceste informații totuși delicate șamd. Mai mult, fără o introducere la ore prin cabinetul unui psiholog, povestea pică. De ce? Pentru că un copil e posibil să fi fost abuzat, iar tu profesorul vii și povestești pentru întreaga clasă cum să te ferești. Nu putem intui reacția copilului: va plânge, se va ascunde și mai mult, va suferi noi traume prin amintire etc.
  2. Nici satanist nu ești. E normal ca un copil de o anumită vârstă să fie informat, pentru a nu lua de-a gata filmele porno ca ore suplimentare. Nu de la trei ani, cum am citit că ar fi în Spania, dar sub altă denumire, potrivit unei prietene de pe Facebook. Asta e într-adevăr demență. Ce educație sexuală îi poți face unui copil care abia vorbește și are un vocabular extrem de sărac? Să-i spui care e diferența dintre sexe și igiena. Astea sunt lucruri firești pe care le învață de la părinți, nu de la educatori sau învățători, mai ales că nu-s specializați.
  3. Partea cu politica e simplă: unii vor să atragă voturi, alții sunt tâmpiți din naștere, iar mamele lor nu i-ar fi făcut pe mulți dacă aveau parte de educație sexuală. Ei sunt cei mai vinovați de această harababură. De ce? Pentru că legea este pur și simplu proastă. Mai exact, e incompletă, iar o parte dintre informații sunt furnizate la ora de biologie. Nu arunci pisica în curtea autorităților locale, gen inspectorate școlare, DSP and co.
  4. Aici ar fi trebuit să fie loc pentru cât de slab e realizată această temă parlamentară. Am spus însă destule despre ea. Nu e ok. Dacă aș fi președinte, n-aș promulga o astfel de mizerie, indiferent cum se numește. Ea își va pune amprenta pe viitorul țării, până la urmă. Și trebuie să fie meticulos ticluită.
  5. În treburile bisericilor ortodoxe și catolice nu mă bag prea mult. E o altă școală, chiar dacă paralelă cu realitatea, unde lucruri oribile se întâmplă. Da, și pentru că nu există ore de educație sexuală, nu două pe an. Respect însă cultele și nu m-aș axa pe atacarea lor fără sens. Cheia și lăcata se află în mâna politicienilor.
  6. Studii serioase au demonstrat că și-n alte țări sunt probleme, tocmai pentru că nu au personal specializat. Noi însă pe cine vrem să punem să predea educația sexuală? Pe educatoarele care bat copiii și le spun că-s proști și pișărcoși? Sigur, nu toate-s la fel, dar eu am citit prea multe cazuri privind așa-zisa educație de țărănoaia. Atunci să ne bazăm pe învățătoare, care abia reușesc să nu-și uite pastilele de nervi? Sigur, iar e vorba de cazuri și cazuri pe care le cunosc. Ori pe profesori? Nu, aici e nevoie de specialiști cu formare exact pe acest domeniu, dacă tot vrei să faci o treabă bună.

În concluzie, sub această formă diformă, legea trebuie retrimisă pentru completare. Nu merge cu vom actualiza punctele lipsă în timp, cum ar fi un manual sau formarea unor profesori în acest domeniu. Nu te joci cu mintea copiilor. Poți ajuta sau poți distruge. Și niciun părinte normal la cap n-ar accepta ca al său copil să fie afectat de o programă imbecilă. Dacă tu (sigur există astfel de oameni) crezi că e bine să-i dăm drumul așa acestei legi, te rog să faci experimente pe copilul tău. Nu compara viața odraslei tale cu odraslele celorlalți. Școala e oricum la pământ după o serie de miniștri odioși, care au modificat legea cum au avut chef, bișnițăreala directorilor cu profesori și învățători absolut incompetenți, iar unii pe pastile pentru cap. Aș fi mult mai serios în abordarea legii educației, nu într-o discuție de-o cafea și trei țigări, cum bănuiesc că a fost realizată această ciornă nefericită, care visează să ne aducă într-un occident îndepărtat (n.r. apropos de asta, educația sexuală e un dezastru în Marea Britanie și alte țări, potrivit unui studiu British Medical Jurnal).

 

PS În final, vă spun ce cursuri am făcut eu la 11-12 ani. Am găsit cartea pitită în biblioteca părinților și am citit-o.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: