Interziceți istoria, idioților!

Idiocrația mi s-a părut un film absolut imbecil, dar îl trăim, din păcate. Știrea pe scurt e că mari companii au scos de la vizionare filme epocale, așa cum e Pe aripile vântului. Mă refer la HBO, Netflix și BBC. De ce? Pentru că e vorba de sclavie. Și povestea se întâmplă pe fondul protestelor stupide din SUA. A fost ucisă o tânără de culoare, dar nu s-a revoltat nimeni. Tot de polițiști. Acum George Floyd a ajuns un erou, pentru că un retardat de polițist a stat cu genunchiul pe gâtul lui până și-a dat duhul. E un caz penal, polițistul e arestat și va fi probabil condamnat. La ce bun să protestezi? Ah, e libertate să distrugi bunuri private, să conduci la uciderea altor oameni și să jefuiești. Totul de la supărare. Pe vremea mea, mortul se jelea. Și pe vremea tuturor celor normali la cap. Dar nu ăsta e subiectul.

Subiectul este stindardul sub care se schimbă o lume: corectitudinea politică. Și nu se schimbă în bine în momentul în care vrei să ștergi istoria. Negrii au fost sclavi, iar țiganii au fost robi. Sute de ani de istorie nu-i poți ascunde sub incorectitudinea politică, de fapt. Ar înseamna să interzici istoria, nu doar cărțile și filmele despre o bucată din trecut. Și ce faci pentru a nu se repeta istoria nefericită? O expui pentru a nu pica în aceeași eroare. Mințile luminate din spatele operațiunii spălarea creierelor văd tot felul de conspirații în cărți, filme și chiar desene animate. Propun așadar să ruleze Alba ca zăpada, dar pe jumătatea de ecran să fie difuzat și desenul Neagra ca smoala. Să fie egalitate, pentru că altfel e rasism. În curând, personajele ar urma să vorbească în chineză, pentru a nu jigni gălbejiții, cum erau discriminați pe vremuri, când japonezii îi tratau ca pe sclavi.

În concluzie, idioților, nu aveți cum schimba istoria, nici sexul sau dimensiunea oamenilor, oricât încercați. Dacă se va reuși asta, așa cum familia nu mai e normală dintre un bărbat și o femeie, atunci putem spune că Idiocrația n-a fost un film prost, ci o revelație și o intuiție genială a scenaristului, așa cum au fost cărțile lui Jules Verne.

4 comentarii la „Interziceți istoria, idioților!”

 1. Ce tâmpenie….Cum să schimbi istoria?!?? V-ați prostit? Acesta este trecutul, nu se poate schimba! A EXISTAT! Corectitudine politică…Aiureală curată! Îl scoatem de la studiu pe Abraham Lincoln?!?? A susținut și a impus desființarea sclaviei, dar în primă fază avea moșie și sclavi!!! Este demonstrat că avut descendenți cu sclavele sale. Și atunci? Ce bătuți în cap…

  Răspunde
 2. Specific românesc: avem atâtea probleme pe cociocul nostru încât preferăm să ne dăm cu părerea/judecata despre problemele altora.

  Bă cronicare, bă…

  Răspunde
  • Aceste probleme ne afecteaza si pe noi. E cu manta. 1. Nu mai putem revedea filmul pe canale pe care le platim prin abonament. 2. Maine-poimaine te trezesti cu carti interzise pe motive ca discrimineaza, cum e Tiganiada. 3. La un moment dat, acum vreo 8-11 ani, cineva a avut ideea sa stranga textele politice ale lui Eminescu si sa le publice intr-o carte online. Eu am distribuit informatia, iar CNCD m-a cercetat pentru distribuire de materiale care discrimineaza evreii. Asadar, sa-l interzicem pe Eminescu pentru ca expunea o perioada din istorie.

   Răspunde
   • „Aceste probleme ne afecteaza si pe noi. E cu manta.”

    E cu mantă pentru că le lași. Problema ta/noastră e xenofilia intrinsecă. Adică, în loc să ignori/ignorăm, tresare nervul xenofil cu „Aoleu, o să se întâmple și la noi, trebuie să reacționăm și noi”… să nu se întâmple la noi, ar trebui să conștientizezi xenofilia intrinsecă. Nu este problema noastră fiindcă nu suntem și nu trebuie să fim americani sau mai știu eu ce naționalitate. Refuzăm să punem problema așa, dar de câte ori strănută un străinez, n’oh, hai să ne dăm cu părerea pentru că suntem niște xenofili odioși.
    Inclusiv ca reacție, problema ta/noastră nu e xenofilia, e influența („mantaua”), ori o nație cu capul pe umeri ignoră așa ceva pentru că xenofilia nu există.

    Iar dacă tu ignori dar îți pui problem în privința altora, ce te reține să spui aceleași lucruri și lor? „Termină cu băgatul capului în poză, nu te/ne privește.”

    „1. Nu mai putem revedea filmul pe canale pe care le platim prin abonament.”

    Mare chestie:

    • nu toate filmele din „librăria” americanilor se află în restul „librăriilor” de pe planetă (ex. în România, lista de filme/seriale e mult mai scurtă decât cele din Franța, Regatul Unit, iar de SUA nu spun);
    • filmele/serialele se află acolo pentru o perioadă scurtă, respectiv nedeterminată, ori eu nu am văzut că s-a ofuscat cineva cu treaba asta;
    • serviciul de care îl dispui aparține capitalului care îl controlează (proprietaritate, titular; compania/corporația) și are, evident, control pe ce vrea să existe pe lista aceea;
    • în cazul în care sunt probleme, mai ales că e capital străin și nu nativ, renunță la serviciile lor și cu asta basta.

    Taman acum au scos filmul pentru că plănuiai să faci maraton? Bă cronicare…

    „2. Maine-poimaine te trezesti cu carti interzise pe motive ca discrimineaza, cum e Tiganiada.”

    E o idee bună. De exemplu, eu aș pune interzis pe literatura rusească pentru că este grav avariată ce preaslăvește sărăcia drept virtute iar îmbelșugul drept viciu (cu subînțelesul că liberul arbitru să omori capra vecinului e fair-play), supunerea față de putere ca o îndatorire pe viață, apropo-uri la cenzură („Bă, taci”), presiunea colectivă și alte prostii contraproductive menite să pigmeizeze omul înspre vicisitudinea sărăciei cu platitudini, clișee și tâlcuială trepanată, împletită pe alocuri cu suferință & durere ca model „demn” de viață de urmat „dacă vrei să fii…”

    Aa, nu mai spun că, da, sunt cărți pe care nu le găsești fiindcă sunt proaste/hidoase/înfiorătoare, cu idei absolut demente.

    „3. La un moment dat, acum vreo 8-11 ani, cineva a avut ideea sa stranga textele politice ale lui Eminescu si sa le publice intr-o carte online. Eu am distribuit informatia, iar CNCD m-a cercetat pentru distribuire de materiale care discrimineaza evreii. Asadar, sa-l interzicem pe Eminescu pentru ca expunea o perioada din istorie.”

    CNCD se ocupă cu d-ăstea fiindcă sunt destui bizari cu planuri proprii de a prosti/fenta/suci oamenii cu tot felul de vomitături sinistre.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: