Cine e Călin Șerbu, supranumit Haiducul ISCTR Cluj

Considerat în lumea sa drept haiducul de la ISCTR Cluj, Călin Șerbu se laudă prin târg, potrivit surselor noastre, că-și câștigă salariul într-o zi, dacă vrea, când merge pe teren în control. Renumitul inspector pare a fi tăticul haiducilor pe teritoriul Clujului. Din mai multe sesizări, nu a reieșit că are vreun șef, care să-i spună stop.

Rar în instituțiile publice vor fi șefi care să spună că vor lua măsuri, vor face anchete interne șamd. În general, șefii sunt complici cu subalternii, așa că nu e vreo problemă în a le tulbura apele. Uneori cercetările interne se termină cu NUP, dacă informațiile apar în presă și cumva trebuie să reacționeze. Am scris despre astfel de cazuri de nenumărate ori. La fel e și-n situația de la Cluj, unde fostul director Bogdan Durlea a fost avocatul din oficiu al subalternului său, atât timp cât a putut să-l protejeze.

Afacerile haiducului

Călin Șerb nu este doar inspector ISCTR, ci și afacerist, unde este implicat în cel puțin firme. Cea mai importantă dintre ele se ocupă cu livrarea de șoferi firmelor de transport, de unde încasează alți bani. Este cumva o incompatibilitate? Este imoral? Aici răspunsul e logic, dar nu-l vom auzi niciodată de la angajații de la stat implicați în firme care au afaceri apropiate de funcția plătită din bani publici. Cârdășia dintre șefi, subalterni și alți funcționari publici face aproape imposibilă dezmembrarea unei rețele. Sigur, dacă ar intra pe fir polițiștii și procurorii de bună credință am putea vedea imagini blurate cu cătușele pe mâinile multor funcționari publici sau angajați la stat. Pe scurt, personajul nostru are trei venituri oficiale, fără să ne gândim la vehiculatele atenții primite pentru bunăvoința sa. Cum e posibil? Încerc să descurc ițele și poate astfel ajut unele autorități să se uite cu atenție în jur.

 

Notă: Sigur, acum e doar un preambul până la aranjarea documentelor parvenite și obținerea declarația inspectorului. Dacă aveți și alte informații, le aștept.

Foto: imagine generică

 

 

 

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: